Voor de beste onderwijskansen

STAGE LOPEN ALS PROJECTMEDEWERKER BIJ TEAM COACHING VAN SOVEE? VOOR DERDEJAARS STAGIAIRES SOCIAL WORK, PEDAGOGIEK EN PSYCHOLOGIE

IMG_6256 (vierkant )klein

DEZE VACATURE IS VANAF FEBRUARI 2023 MOGELIJK


De organisatie
SOVEE is binnen het sociale domein in Utrecht en Gelderland, de organisatie die voor kinderen en jongeren de ideale omgeving en randvoorwaarden creëert waaronder zij zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen; zowel thuis als op een passende plek in het onderwijs. Wij werken met deskundigen op het snijvlak van onderwijs en opvoeden en doen dat in nauwe samenwerking met onze ketenpartners. Binnen SOVEE hebben wij verschillende teams, je komt te werken binnen Team Coaching.

Wat ga je bij SOVEE doen?
SOVEE heeft verschillende coachingsprojecten die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het toekomstperspectief van jongeren. Onder de coaching verstaan wij het begeleiden van een jongere vanaf 13 jaar door een stagiair of vrijwilliger. Als derdejaars stagiaire ondersteun je de vaste medewerkers bij hun projectwerkzaamheden, zoals het plannen en voeren van intakes met jongeren en vrijwilligers, het begeleiden van intervisiebijeenkomsten, het plannen van matchgesprekken, etc. Daarnaast word je gekoppeld aan een jongere als coach/maatje. Op basis van je interesses en kwaliteiten kijken we samen bij welke projecten jij je voornamelijk zal aansluiten. Binnen het jaar is er genoeg mogelijkheid en ruimte om met de andere projecten mee te lopen. Kijk voor meer informatie over de projecten op onze site.

Werkzaamheden

  • Het zelf coachen van (anderstalige) jongeren.
  • Begeleiden van tweedejaars stagiaires, individueel en tijdens intervisiebijeenkomsten.
  • Zelfstanding uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden binnen de projecten.
  • Meewerken aan deskundigheidsbevordering van onze coaches.
  • Trajecten begeleiden tussen vrijwilligers en hun jongeren.
  • Intake-, match- en evaluatiegesprekken voeren met jongeren en coaches.
  • Geven van trainingen en themabijeenkomsten.
  • Contact opbouwen en onderhouden met betrokken samenwerkingspartners.
  • Actief meedenken in projectontwikkeling.

Als derdejaars stagiair zul je aan het begin vooral veel meelopen met je stagebegeleider en collega’s, maar na een tijdje krijg je je eigen jongeren, trajecten en taken. Je beheert je eigen agenda, werktelefoon en afspraken. We verwachten daarom een bepaalde mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng. Als er bepaalde projecten, casussen, activiteiten zijn die je leuk zou vinden krijg je de ruimte om die op te zetten of uit te voeren. Ook andere ideeën zijn meer dan welkom. Hiervoor is het wel belangrijk dat je initiatief toont.

De stagebegeleiding
Als derdejaars stagiair krijg je een vaste stagebegeleider waar je 1x in de twee weken een begeleidingsgesprek mee hebt. Daarnaast werk je intensief samen met je stagebegeleider en andere collega’s wat het makkelijk maakt om hen om hulp te vragen.

Wie zoeken wij?
We zijn opzoek naar enthousiaste studenten die affiniteit hebben met (anderstalige) jongeren en die openstaan voor de belevingswereld van de ander en hun cultuur. Het is belangrijk dat je zelfstandig kan werken, initiatiefrijk bent en het leuk vindt om projectmatig te werken.

Je zult maandelijks een bedrag van € 200,- ontvangen.

Wil je meer informatie of solliciteren?
Stuur je motivatie met cv per mail naar Kirsten Klein (06 51597085).
Wil je een nog beter beeld krijgen van onze stageplek? Bekijk dan het volgende filmpje.

Delen

SOVEE