Voor de beste onderwijskansen

Stagelopen als projectmedewerker bij team Coaching?

IMG_6256 (vierkant )klein

Voor deze stage zijn vanaf september 2022 weer plekken beschikbaar.

Voor derdejaars stagiaires Social Work en Pedagogiek

De organisatie

SOVEE is binnen het sociale domein in Utrecht en Gelderland, de organisatie die voor kinderen en jongeren de ideale omgeving en randvoorwaarden creëert waaronder zij zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen; zowel thuis als op een passende plek in het onderwijs. Wij werken met deskundigen op het snijvlak van onderwijs en opvoeden en doen dat in nauwe samenwerking met onze ketenpartners. Binnen SOVEE hebben wij verschillende teams, jij komt te werken voor Team Coaching.

Wat ga je bij SOVEE doen?

SOVEE heeft verschillende coachingsprojecten die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het toekomstperspectief van jongeren. Onder de coaching verstaan wij het begeleiden van een jongere tussen de 13 en 27 jaar door een stagiair of vrijwilliger. De coach kan fungeren als rolmodel en stimuleert de jongere om zelf sturing te geven aan zijn/haar leven nu en in de toekomst. De coach legt niet de nadruk op de problemen, maar ziet juist de kwaliteiten van de jongere, sluit hierbij aan maar kan ook helpen bij het zoeken naar oplossingen. Coaching vindt altijd plaats op basis van vrijwilligheid: jongeren die gemotiveerd zijn, komen in aanmerking voor een coach. De projecten waar je voor komt te werken zijn Coach&Co en EVA&Co, kijk voor meer informatie op https://www.sovee.nl/diensten/

Zoals bovenstaand genoemd, werk je als projectmedewerker bij de verschillende coachingsprojecten van SOVEE. Naast onderstaande werkzaamheden is er tijdens je stage veel ruimte voor eigen inbreng! Je zult maandelijks een bedrag van € 150,- ontvangen.

Werkzaamheden

  • Coachen van jongeren
  • Begeleiden van tweedejaars stagiaires, individueel en tijdens intervisie
  • Zelfstanding uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden binnen het project
  • Meewerken aan deskundigheidsbevordering van stagiaires en vrijwilligers
  • Intake-, match- en evaluatiegesprekken met jongeren en coaches
  • Contact opbouwen en onderhouden met betrokken samenwerkingspartners
  • Actief meedenken in projectontwikkeling
  • PR en Social media

Ben jij in staat om zelfstandig te werken, toon je initiatief, heb je affiniteit met jongeren én ben je geïnteresseerd in het projectmatige werken? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

De stagebegeleiding

Als derdejaars stagiair krijg je een vaste stagebegeleider, waar je 1x in de twee weken een begeleidingsgesprek mee hebt. Je werkt intensief samen met je stagebegeleider wat het makkelijk maakt om haar om hulp te vragen.

Wil je een nog beter beeld krijgen van onze stageplek? Kijk dan volgend filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=M3eIpa8C2p4&feature=youtu.be

Wil je meer informatie of solliciteren, stuur je motivatie per mail met cv naar:

Marijn Kooijman | coaching@sovee.nl | https://www.sovee.nl/diensten/ 

Delen

SOVEE