Voor de beste onderwijskansen

Game changer

game-changer

Het woord ‘Game changer’ hoor ik de laatste tijd heel vaak. Het is een modewoord dat door veel mensen wordt gebruikt, zonder duidelijke betekenis overigens. Voor mij is een game changer een persoon, idee of product dat de ontwikkeling van een sector radicaal kan veranderen. Voorbeelden hiervan zijn Airbnb, Uber en de digitale platforms voor deelauto’s.

Ook in onze sector gaan de veranderingen snel. De inrichting van de sociale infrastructuur wordt aanbesteed, geldstromen veranderen, er is veel beweging en onzekerheid door verschuivende verantwoordelijkheden. Partijen zoeken positie en gemeenten leggen taken neer bij de wijkteams.

De snelheid van veranderen dwingt tot een andere visie op en een andere inrichting van de organisatie. Veel tijd voor een uitgebreide analyse, een nota of rapport is er niet meer.

We komen er niet met het verbeteren van het bestaande. Hier en daar wat moertjes en schroefjes aandraaien en een plankje bijschaven, volstaat niet. Zo simpel is het. Als de wereld buiten sneller verandert dan binnen, dan is er werk aan de winkel. Dat vraagt nadrukkelijk om een andere aanpak. Met voldoende aanpassingsvermogen en wendbaarheid om de vernieuwing echt mogelijk te maken. Over de traditionele grenzen heen. Met deze wijsheid zijn we binnen SOVEE aan de slag rond opvoeden en onderwijs. In het veranderende speelveld willen we proefondervindelijk denken en doen. Ons continue aanpassen, snel beginnen en al doende leren.

Op deze manier krijgt het woord ‘game changer’ écht betekenis.

 

 

 

Delen

SOVEE