Voor de beste onderwijskansen

Waarderend veranderen

waarderend veranderen

Toegankelijk, volhardend en verbindend. Dat zijn de kernwaarden van SOVEE. Wat betekent dat in de praktijk?

Wij starten snel met de hulp die we bieden, kennen geen wachtlijsten. We blijven samen met het gezin en de jongere volhouden tot het gewenste resultaat is bereikt.

Deze kernwaarden komen ook goed van pas bij de veranderingen die SOVEE als organisatie doormaakt. Subsidies zijn niet meer vanzelfsprekend, diensten worden bij de wijkteams of de gemeente ondergebracht en de organisatie wordt kleiner. Hoe gaan we hier mee om? Om te beginnen stellen wij ons toegankelijk en wendbaar op en blijven met de stakeholders in gesprek over onze toegevoegde waarde en kracht in het onderwijs en het sociale domein. 

Verder gaat onze aandacht uit naar het waarderen van wat er al is en goed werkt. Waarderend Veranderen is een gedachtegoed waarbij er vanuit het positief benaderen wordt gekeken. SOVEE is een organisatie die kwaliteit levert binnen realistische grenzen, die deskundig is op het snijvlak tussen opvoeden en onderwijs en betrokken bij de klanten waar wij voor werken. Deze succesfactoren gebruiken we vervolgens om met elkaar op een onderzoekende manier te werken aan verandering. Ik vertrouw daarbij op het vermogen en het talent van medewerkers om te veranderen. Wij zijn samen verantwoordelijk voor creatieve oplossingen. En die oplossingen komen er, daar ben ik van overtuigd. De eerste stappen zijn al gezet en succesvol. Wij helpen jongeren hun leven weer op de rit te krijgen, bieden handvatten voor de aanpak van thuiszitters, geven ouders praktische opvoedondersteuning en ondersteunen jongeren bij het maken van keuzes voor studie of beroep.

 

Delen

SOVEE