Voor de beste onderwijskansen

Ervaringsmaatjes

Ervaringsmaatjes

Het project ervaringsmaatjes is er voor kinderen tussen de 13 en 18 jaar die opgroeien in een gezin met een (psychisch) ziek, beperkt of verslaafd gezinslid. Vaak moeten deze jongeren extra zorg bieden aan een ander gezinslid, maken ze zich zorgen over een ander gezinslid of missen ze zelf zorg. Zij worden daarom ook wel jonge mantelzorgers genoemd.

SOVEE wil, in samenwerking met Indebuurt033 en Sociale Gasten, aan deze jongeren een maatje bieden die zelf in een soortgelijke situatie heeft gezeten. Ons doel is om met de inzet van ‘Ervaringsmaatjes’ de eigenwaarde en het zelfvertrouwen bij jonge mantelzorgers te laten groeien, zodat hun welzijn toeneemt en overbelasting wordt voorkomen.

De jonge mantelzorger wordt voor een periode van zes tot negen maanden gekoppeld aan een hbo-student of vrijwilliger van 18-35 jaar. De ervaringsmaatjes spreken wekelijks af met de jonge mantelzorgers om tijd samen door te brengen. Er worden leuke dingen gedaan en ontspanning staat centraal. Er wordt een luisterend oor geboden, ervaringen gedeeld en er is specifiek aandacht voor de jonge mantelzorger. Dit alles draagt bij aan de ontspanning, erkenning en een groeiend eigenwaarde van de jongere. Hierdoor kan de jonge mantelzorger zich weer kind voelen.

Nieuwsgierig naar wat jij kunt betekenen voor een jonge mantelzorger? Of wil je meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op met Lieke Beijen, bel naar 06 51071155 of mail naar coaching@sovee.nl.

Nieuwsgierig naar een ervaringsverhaal?
Scan de QR-code!

QR-code-ervaringsmaatjes.pngErvaringsmaatjes-300x113.png

Delen

SOVEE