Voor de beste onderwijskansen

Themabijeenkomsten, cursussen en workshops

pubers opvoeden

‘Het is maar een fase’ wordt vaak gezegd over gedragsveranderingen bij kinderen. Toch is het als ouder  soms maar wát lastig om hier mee om te gaan. Opeens is alles in huis een strijd, van eten tot aankleden. Of extreme buien van drift of verdriet steken de kop op. Hoewel ieder kind anders is, zijn er gelukkig wel tips die ouders kunnen helpen om dergelijke fases het hoofd te bieden. SOVEE biedt daarom een aantal keer per jaar opvoedcursussen, bijeenkomsten en workshops.

Cursus Omgaan met Pubers 

Omgaan met pubers: veel ouders vinden het een uitdaging. In een gemoedelijk gezin ontstaan plotseling hevige ruzies, het lukt ouders en jongeren niet meer om normaal met elkaar te praten of er ontstaan grotere problemen zoals drugsgebruik of een schoolachterstand. Bij SOVEE kunnen ouders terecht voor informatie en ondersteuning voor het opvoeden van pubers. Bijvoorbeeld via de cursus Omgaan met pubers. Die bestaat uit zes bijeenkomsten waarin volop kennis wordt gedeeld over de thema’s die bij de pubertijd om de hoek komen kijken.

Puberteit: verandering op komst

De puberteit is een belangrijke periode op weg naar volwassenheid en die verloopt niet altijd zonder hobbels. Voor jongeren verandert er van alles – lichaam, emoties, gedrag – en dus ook voor ouders. Is er een manier om hier ‘goed’ mee om te gaan? Om ruzies te voorkomen en op te lossen, om naar elkaar te luisteren en toch grenzen te stellen? Er zijn in ieder geval voldoende handvatten die kunnen helpen om de gezinssituatie weer leuker en makkelijker te maken. ?

Waarom de cursus Omgaan met Pubers?

Praten met andere ouders van pubers. Naar huis met praktische tips en weer plezier in de omgang met puberkinderen: in acht inspirerende bijeenkomsten bij SOVEE over: 

  • Veranderingen in de puberteit
  • Praten met je puber
  • Luisteren naar je puber
  • Prijzen van je puber
  • Overleggen met je puber
  • Sturen, grenzen stellen, consequenties toepassen
  • Eén gastles in samenwerking met Jellinek en Pretty Woman

Na afloop van de cursus gaan ouders met meer zelfvertrouwen huiswaarts. Lastige situaties met pubers zijn nooit te voorkomen, maar ouders staan door de cursus minder snel met lege handen als zich problemen aandienen.

De oudercursus Omgaan met Pubers bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur. De cursus wordt meestal in de avonduren gegeven.

In de tweede week van januari 2023 zal er een nieuwe cursus starten waar u zich voor aan kunt melden. Er zijn geen kosten aan verbonden voor ouders.

Meer weten? Een flyer aanvragen als ouder of als verwijzer?
Neem gerust contact op met SOVEE, telefoonnummer 033-4702159 of mail naar info@sovee.nl

 

 

Delen

SOVEE