Voor de beste onderwijskansen

12 tot 18 jaar

Ervaringsmaatjes

Ervaringsmaatjes

Het project ervaringsmaatjes is er voor kinderen tussen de 13 en 18 jaar die opgroeien in een gezin met een (psychisch) ziek, beperkt of verslaafd gezinslid. Vaak moeten deze jongeren extra zorg bieden aan een ander gezinslid, maken ze zich zorgen over een ander gezinslid of missen ze zelf zorg. Zij worden daarom ook wel jonge mantelzorgers genoemd.

SOVEE wil, in samenwerking met Indebuurt033 en Sociale Gasten, aan deze jongeren een maatje bieden die zelf in een soortgelijke situatie heeft gezeten. Ons doel is om met de inzet van ‘Ervaringsmaatjes’ de eigenwaarde en het zelfvertrouwen bij jonge mantelzorgers te laten groeien, zodat hun welzijn toeneemt en overbelasting wordt voorkomen.

De jonge mantelzorger wordt voor een periode van zes tot negen maanden gekoppeld aan een hbo-student of vrijwilliger van 18-35 jaar. De ervaringsmaatjes spreken wekelijks af met de jonge mantelzorgers om tijd samen door te brengen. Er worden leuke dingen gedaan en ontspanning staat centraal. Er wordt een luisterend oor geboden, ervaringen gedeeld en er is specifiek aandacht voor de jonge mantelzorger. Dit alles draagt bij aan de ontspanning, erkenning en een groeiend eigenwaarde van de jongere. Hierdoor kan de jonge mantelzorger zich weer kind voelen.

Nieuwsgierig naar wat jij kunt betekenen voor een jonge mantelzorger? Of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Lieke Beijen, bel naar 06 51071155 of mail naar coaching@sovee.nl.

Nieuwsgierig naar een ervaringsverhaal? Scan de QR-code!

What’s Next

What’s Next? Jouw toekomst!What’s Next is een uniek programma voor talentontwikkeling en loopbaanoriëntatie in de bovenbouw van het vmbo. In kleine coachgroepjes praten leerlingen over hun talenten, vaardigheden en mogelijke vervolgstudie. Ook maken ze kennis met het mbo door in gesprek te gaan met mbo-leerlingen.What’s Next is door SOVEE ontwikkeld samen met Stichting Move. Met dit LOB-programma willen Move en SOVEE bijdragen aan een soepelere overgang van vmbo naar mbo door jongeren inzicht te geven in hun talenten en mogelijkheden. Het programma wordt uitgevoerd op scholen in de regio Amersfoort/Utrecht. Dit jaar draait het programma op o.a. het Vathorst College en het Trivium College in Amersfoort.

PASSENDE VERVOLGOPLEIDINGJongeren die deelnemen aan What’s Next vergroten hun kansen op het vinden van een passende studie. In de kleine groepjes worden leerlingen door een vrijwilliger of hbo-stagiaire begeleid in het nadenken over zichzelf en hun toekomst. Zo ontdekken vmbo-leerlingen welke vervolgopleiding bij hun talenten past en welke waardevolle positie zij in de maatschappij kunnen gaan innemen. De jongeren gaan aan de slag met talentontwikkeling, maatschappelijke thema’s en sollicitatievaardigheden, ze krijgen een gastles van een mbo-student en leren laagdrempelig reflecteren op hun vaardigheden.

Bijzonder aan What’s Next is dat er in kleine groepjes echte aandacht is voor de jongeren zelf. Leerlingen krijgen inzicht in zichzelf en hun mogelijkheden. Dit gebeurt met oefeningen, serieuze games en goede gesprekken met de coach en elkaar.

Meer informatieHet programma van What’s Next wordt per school aangepast naar de wensen en mogelijkheden. Meedoen met What’s Next als trainer, school of leerling? Neem contact met ons op! Voor meer informatie, bekijk de What’s Next Factsheet

Support2Go

Support2Go: neem jouw toekomst in eigen hand! Een soepele overstap van je opleiding naar een baan die bij jou past: dat willen we allemaal! Maar weet je nog niet wat je na je opleiding wilt doen? Waar jij écht goed in bent? Welke baan het beste bij jou past? Of wat die ene baan nou eigenlijk inhoudt? Support2Go helpt om antwoorden te vinden op deze vragen en nog veel meer. 

Zo werkt het Met Support2Go koppelen wij je aan een coach uit het bedrijfsleven. We zoeken natuurlijk de beste match voor je! Daarom gaan we eerst met je in gesprek over welke vragen je hebt en wat je ideeën zijn over de vervolgstappen na je opleiding. Zo matchen we je met een coach die al een tijdje actief is in het werkveld.  Wanneer je gekoppeld bent kun je met je coach afspreken. Jullie bepalen zelf hoe jullie afspraken eruit zien. Thuis afspreken? Bij het bedrijf van je coach? Bij jou op school? Op het terras? Of online? Het kan allemaal. En hoe vaak? Ook dat bepalen jullie samen.  

Praat met je coach over: 

Wat je na je studie gaat of wilt doen, en hoe je daar komt; Waar je goed in bent, en welke vervolgopleiding daarbij past; Hoe je meer mensen kunt leren kennen; Hoe je jezelf presenteert op stage en/of werk; Wat er van je wordt verwacht bij een (nieuwe) stage of baan; Hoe solliciteren werkt en wat je kunt doen om je voor te bereiden; Een eigen bedrijf beginnen; En nog veel meer!

Dit haal jij eruit Een coach uit het bedrijfsleven die jou ondersteunt is dé manier om jezelf voor te bereiden op de tijd na je opleiding. Kom erachter hoe het bedrijfsleven werkt, hoe je een eigen bedrijf start en hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen. En nog belangrijker: leer meer over wie jij bent en wat jij wilt. Zo scoor jij de baan die het beste bij jou past.  

Ontdek jouw talenten Vergroot je netwerk Ga aan de slag met je motivatie Leer plannen en organiseren Vergroot je zelfvertrouwen

Wat het kost? Helemaal niets! Support2Go en de begeleiding van een coach is gratis voor jou. Lekker, toch?! 

Jouw toekomst, jij bepaalt! Dus meld je hier aan voor Support2Go

Wil je onderstaande gegevens voor ons invullen? Dan nemen we gauw contact met je op. Twijfel je nog? Je zit nergens aan vast. Stel je vraag hieronder en we denken graag met je mee. Jij bepaalt hoe het verder gaat.

Aanmeldformulier Support2Go Aanmelden Naam * E-mailadres * Bevestig E-mailadres * Telefoonnummer * Hoe word je het liefst benaderd? * Stuur mij een app Bel mij Stuur me een e-mail Wat is je vraag? * If you are human, leave this field blank. Aanmelden

Δdocument.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

 

 

 

 

SOVEE