Voor de beste onderwijskansen

Het nest uit

Hoe kies je een goede middelbare school voor je kind? Wat gaat je kind doen op de nieuwe school? Je kind is puber, hoe gaat dat?

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap, voor het kind en voor de ouders. Van de overzichtelijke basisschool met één leerkracht naar de school voor voortgezet onderwijs met veel docenten en anoniemer. Alles wordt dan anders. Best spannend, voor het kind én de ouders.

Het is fijn om hier samen met andere ouders over te praten. En om te weten hoe je je kind in die tijd het beste kunt helpen. Daarom is er nu de nieuwe oudercursus ‘HET NEST UIT’!

In zes tot acht bijeenkomsten (afhankelijk van de behoefte) besteden we aandacht aan verschillende thema’s, zoals het schooladvies, welke scholen zijn er, de open dagen, huiswerk en nog veel meer.
De cursus wordt uitgevoerd op zes basisscholen in Amersfoort en Bunschoten en is ontwikkeld in samenwerking met Pharos en het Taalhuis Amersfoort waarin verschillende partijen samenwerken (o.a. NVA, indebuurt033, SOVEE en de bibliotheek).

Delen

SOVEE