Voor de beste onderwijskansen

Krav Coaching van SOVEE wint Stimuleringsprijs K.F. Heinfonds

Op 16 december is door het K.F. Hein Fonds de Stimuleringsprijs 2019 uitgereikt. Het project Krav Coaching van SOVEE is een van de drie winnaars van deze prijs!

Fotograaf: Anna van Kooij

Krav Coaching is door SOVEE opgezet in samenwerking met MBO Amersfoort en richt zich op studenten van 16 jaar en ouder die de Entree-opleiding voor anderstaligen (EVA) volgen. Het project heeft als doel deze anderstalige jongeren mentaal sterker te maken, ze te leren grenzen te verleggen en te laten voelen dat je ondanks tegenslagen door kunt gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Krav Maga (Hebreeuws voor contactgevecht), een zelfverdedigingsmethode afkomstig uit het Israëlische leger. Door middel van de unieke combinatie van Krav Maga en coaching worden jongeren in beweging gebracht en leren ze om weerbaar en assertief te worden. Daarnaast gaan ze aan de slag met hun coachvragen. Na deelname aan het project ervaren jongeren dat hun eigen kracht vergroot is. Deze preventieve aanpak draagt bij aan het voorkomen dat jongeren in grotere problemen komen en onvoldoende kunnen participeren in de Nederlandse samenleving.

Sinds 2008 reikt het K.F. Hein de Stimuleringsprijs uit aan Utrechtse sociale of maatschappelijke organisaties. Met de Stimuleringsprijs wil het fonds een stimulans geven aan een organisatie met een nieuw en innovatief initiatief binnen zorg en welzijn.https://kfhein.nl/nieuws/drie-organisaties-winnen-kf-hein-stimuleringsprijs-2019

Delen

SOVEE