Voor de beste onderwijskansen

Nieuw gezicht coachingsprojecten, Annet Onnink

coachingsproject projectleider Annet Onnink

Eind februari start de nieuwe projectleider coachingsprojecten, Annet Onnink. Zij stelt zich aan u voor.

Mijn naam is Annet Onnink, leuk dat ik mezelf mag voorstellen. Eind deze maand begin ik bij SOVEE als projectleider. Op dit moment ben ik mijn werkzaamheden aan het afronden bij het Wijkteam Liendert/Rustenburg. Vanaf de start hiervan, 4 jaar geleden, heb ik met veel plezier gebouwd aan een professioneel wijkteam. Het contact en samenwerken met cliënten, collega’s en organisaties vind ik een van de meest inspirerende aspecten van het werk. Prettig dat ik dit ook in mijn rol van projectleider tegen ga komen.

In verschillende banen heb ik mij beziggehouden met coördineren, zoals ik dat ook ga doen bij Coach&Co. Voor mij is het duidelijk dat er bij jongeren tussen de 18 en 23 jaar behoefte is aan een coach die een steuntje in de rug geeft, omdat het op school of thuis niet lekker loopt. Niet voor niets maken jaarlijks ongeveer 125 jongeren gebruik van deze ondersteuning door vrijwilligers en stagiaires.

Een van de redenen om in Amersfoort te gaan wonen was een baan bij de Opbouw als voogd van alleenstaande minderjarige vreemdelingen. De jongeren die ik toen vanaf hun 18e moest ‘loslaten’ zijn precies die jongeren die in het project Mijn Tweede Familie gekoppeld worden aan een gezin.Want niet elke alleenstaande minderjarige vreemdeling is, als hij 18 jaar wordt, voorbereid op een zelfstandig bestaan in Nederland. Het hebben van een plek waar je welkom bent, je een keer kunt mee eten, je wordt geholpen bij je huiswerk, kan er aan bijdragen dat je je leven hier kunt opbouwen. De aanmeldingen geven aan, dat er bij deze jongeren een behoefte bestaat aan een tweede familie. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan voor deze jongeren en te zorgen dat de pilot een langlopend project gaat worden, net zoals Coach&Co.

Uit bovenstaande blijkt dat de ondersteuning van jongeren door vrijwilligers er toe doet. Ik vind het essentieel dat er aandacht en ondersteuning is vóór de vrijwilliger. Het betekent voor de vrijwilliger dat zijn werk prettig, waardevol en interessant blijft. Dit zal ook een meerwaarde hebben voor de jongere die begeleid wordt. Hierbij sluit de stedelijke samenwerking aan die er is tussen SOVEE en een zestal professionele organisaties die met vrijwillige inzet werken. Samen met die organisaties ga ik verder bouwen aan het bieden van begeleiding, training en kansen aan vrijwilligers.

Wil je meer weten over de projecten? Klik op de links hierboven.

Ken je iemand die ondersteuning prettig zou vinden of denk je er over na om zelf als maatje of gezin aan de slag te gaan? Dan kom ik graag met je in contact! Via mail: a.onnink@sovee.nl of 06-33587895 (whatsapp of bellen).

 

Delen

SOVEE