Voor de beste onderwijskansen

Nieuwe website PIT Nijkerk brengt preventieactiviteiten jeugd samen

Voorkomen is beter dan genezen, luidt een oud gezegde. In Nijkerk zet men in op preventie, als het gaat om een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid voor onze jeugd. Dat doen ze onder meer met PIT Nijkerk, een nieuwe website waar alle preventieve activiteiten voor de jeugd en ouders die door de gemeente Nijkerk zijn gecontracteerd samen komen.

Voor medewerkers van de gebiedsteams, huisartsen en andere professionals die werken aan een betere gezondheid van jonge Nijkerkers, is deze website dé plek waar je ouders en jongeren kunt inschrijven voor preventieve activiteiten. We hebben een breed aanbod voor de jeugd en ouders, zoals o.a. opvoedondersteuning voor gezinnen, weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen. Ook kunnen ouders doorverwezen worden naar de website. Er is een onderverdeling gemaakt in verschillende leeftijdscategorieën (prenataal, nul tot vier jaar, vier tot 12 jaar en 12 jaar en ouder).

Eenvoudig inschrijven
Wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh (jeugd) en Harke Dijksterhuis (gezondheid): “Met PIT Nijkerk laten we zien dat we in Nijkerk een breed aanbod met preventieactiviteiten hebben voor onze jeugd. En we maken het inschrijven eenvoudiger voor iedereen. Alle preventieactiviteiten die aangeboden worden vanuit de gemeente staan op één plek.“

Meer weten?
Heb je vragen, tips, of wil je meer informatie over de website? Mail dan naar info@pitnijkerk.nl.

Wil je meer inhoudelijke informatie over het aanbod? Mail naar preventie@gtnijkerk.nl.

PIT Nijkerk vind je op: https://pitnijkerk.nl.

SOVEE

SOVEE voert in de gemeente Nijker de OuderschapsKring (OSK) voor baby’s en peuters van 0 tot 4 jaar. OSK is de lightversie van Centering Parenting en een vervolg op het aanbod van Centering Pregnancy. Lees meer over de OuderschapsKring in Nijkerk.

 

Delen

SOVEE