Nieuws

Join Us!

May 25, 2023

Eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar maken en terugdringen, dat is waar het programma Join Us voor gaat in de gemeente Amersfoort. Deelname aan het programma is gratis.

Samen met IndeBuurt033 start Sovee in januari 2022 met het programma Join Us. Dit doen we door jongeren samen te brengen en te helpen sociaal sterker te worden.
Join Us heeft fysieke groepen door het hele land waar jongeren tussen 12-18 jaar en tussen 18-25 jaar terecht kunnen. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 jongeren en komt om de week bijelkaar.
De groepen worden begeleid door twee professionals die getraind en begeleid worden door Stichting Join Us. De groepen zijn dynamisch: jongeren stromen na een half jaar tot een jaar uit, al naar gelang wat het beste voor de jongere past.

In Nederland voelt 8% van de jongeren zich chronisch eenzaam. Dat zijn gemiddeld drie leerlingen per schoolklas. Om ernstige gevolgen te voorkomen, is het belangrijk dat er ook op school aandacht is voor deze jongeren. Door eenzaamheid tijdig aan te pakken kunnen ernstige gevolgen zoals verslaving, voortijdig schoolverlaten, stress, depressie en suïcide gedachten voorkomen worden.

Lees meer over het programma en hoe je mee kunt doen op de website: www.join-us.nu en op de website van Indebuurt033 https://indebuurt033.nl/jongeren/join-us/. Uiteraard kan er ook telefonisch contact opgenomen worden met Sovee via 033 4702159.