Nieuws

Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan Mijn Tweede Familie

May 9, 2023

Koningin Máxima bracht dinsdagochtend 30 maart een digitaal werkbezoek aan Mijn Tweede Familie, waarbij alleenstaande minderjarige vluchtelingen gekoppeld zijn aan een gezin. Dit initiatief van Sovee won vorig jaar een Appeltje van Oranje.

Koningin Máxima ging in gesprek met verschillende gezinnen en vluchtelingen, een onderzoeker en met medewerkers van Sovee. De jongeren vertelden onder meer over hun start in het gezin, wat ze leren en hoe belangrijk een tweede familie voor hen is, bij gebrek aan hun eigen familie in Nederland. Ouders vertelden over hun drijfveren bij het opnemen van een nieuw ‘familielid’ en wat het voor hun gezin betekent.

In gesprek met Sovee sprak Koningin Máxima over de ontstaansgeschiedenis van het initiatief en hoe het zich heeft ontwikkeld. Ook werd stilgestaan bij de komst van de coronapandemie het afgelopen jaar en werd er gesproken over toekomstverwachtingen.

Het doel van Mijn Tweede Familie is jongeren te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen en zijn of haar plek te vinden in de samenleving. De jonge vluchteling draait mee in het gezin en krijgt zo in het ideale geval letterlijk een tweede familie. Inmiddels zijn ruim 30 koppels gevormd. De aanpak heeft een positieve uitwerking op zowel de jongeren als de gezinnen, blijkt uit een impactonderzoek van Sovee.

Een korte samenvatting van het virtuele bezoek: https://bit.ly/3fwrH1N

Ook in De 5 uur show werd aandacht besteed aan het virtuele werkbezoek van de Koningin: https://bit.ly/3rz7omD

En een gezellig onderonsje tussen Koningin Maxima en Diggy Dex: https://bit.ly/3sOKwRu