Diensten

Coach jezelf

Stress, prestatiedruk en keuzekoorts. Hoe kunnen we jongeren ondersteunen bij het navigeren door een wereld die veel van ze vraagt?

Mentale gezondheid en 21e eeuwse vaardigheden

Coach Jezelf is een eigentijds lessenpakket voor mentale gezondheid bij jongeren. Bij Coach Jezelf werken jongeren door sociaal, creatief en zintuiglijk leren aan het vergroten van onder andere zelfregulatie, metacognitie en veerkracht.

Het Coach Jezelf lessenpakket bestaat uit 12 lessen van 50 minuten die door mentoren in de mentorlessen kunnen worden gegeven.
> Bekijk hier het hoe de materialen van Coach Jezelf eruit zien.

In de lessen oefenen jongeren met het herkennen van stresssignalen, krijgen zij tools aangereikt om zichzelf te coachen en leren ze hoe ze samen met anderen oplossingen kunnen bedenken voor uitdagingen die ze tegenkomen. Dit doen zij door ademoefeningen, actieve of verhalende opdrachten en gesprekken.

Mentoren geven zelf de lessen na het volgen van een training van Sovee. Docenten kunnen zich door middel van de lescoach (handleiding) en de website voorbereiden. Verder krijgen alle leerlingen een coachboekje met werkbladen per les. De lessen kunnen op een zelfgekozen moment in eigen tempo gedaan worden.

Dit lessenpakket is geschikt voor zowel de eerste klas als de laatste klas. Er is veel ruimte om de lessen aan te passen aan de leerlingen en het niveau. Daar ondersteunen we je graag bij in de voorbereiding en de training.

"Coach Jezelf is een bijzonder project, ik had zoiets nog niet eerder gezien!" - docent

Ben je benieuwd hoe Coach Jezelf op jullie school kan worden vormgegeven? We denken graag mee!
Neem contact met ons op via coaching@sovee.nl


Laatste Berichten