Diensten

Cursus Omgaan met Pubers

Opvoeden van pubers lastig? Nee hoor, het wordt een leuke uitdaging als je onze gratis interactieve cursus hebt gevolgd. Samen met andere ouders oefen je met opvoedvaardigheden zoals luisteren, praten en overleggen met je puber. "De sfeer is thuis echt beter geworden, we hebben minder ruzie en we doen meer dingen samen, en daar genieten we met het hele gezin van".

Nieuwe datum:

Er is nog geen nieuwe datum bekend waarop de eerstvolgende cursus zal starten.

Cursus Omgaan met Pubers

Omgaan met pubers: veel ouders vinden het een uitdaging. In een gemoedelijk gezin ontstaan plotseling hevige ruzies, het lukt ouders en jongeren niet meer om normaal met elkaar te praten. Bij Sovee kunnen ouders terecht voor informatie en ondersteuning voor het opvoeden van pubers. Bijvoorbeeld via de cursus Omgaan met Pubers. Die bestaat uit zes bijeenkomsten waarin volop kennis wordt gedeeld over de thema’s die bij de pubertijd om de hoek komen kijken.

Puberteit: verandering op komst

De puberteit is een belangrijke periode op weg naar volwassenheid en die verloopt niet altijd zonder hobbels. Voor jongeren verandert er van alles – lichaam, emoties, gedrag – en dus ook voor ouders. Is er een manier om hier ‘goed’ mee om te gaan? Om ruzies te voorkomen en op te lossen, om naar elkaar te luisteren en toch grenzen te stellen? Er zijn in ieder geval voldoende handvatten die kunnen helpen om de gezinssituatie weer leuker en makkelijker te maken!

Waarom de cursus Omgaan met Pubers?

Praten met andere ouders van pubers, naar huis met praktische tips en weer plezier in de omgang met puberkinderen. In deze zes inspirerende bijeenkomsten hebben we het over:

  • Veranderingen in de puberteit
  • Praten met je puber
  • Luisteren naar je puber
  • Prijzen van je puber
  • Overleggen met je puber
  • Sturen, grenzen stellen, consequenties toepassen
  • En is er een gastles in samenwerking met Jellinek en Pretty Woman

Na afloop van de cursus gaan ouders met meer zelfvertrouwen huiswaarts. Lastige situaties met pubers zijn nooit te voorkomen, maar ouders voelen zich meer in hun kracht staan als hun puber 'lastig pubergedrag' laat zien.

De cursus Omgaan met Pubers bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur die door Sovee worden gegeven, daarnaast is er de mogelijkheid voor een zesde bijeenkomst dit wordt verzorgd door Jellinek of Pretty Women.

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Meer weten of een flyer aanvragen als ouder of verwijzer? Neem gerust contact op met Sovee, telefoonnummer 033-4702159 of mail naar info@sovee.nl

Laatste Berichten