Diensten

BeBuddies

Jongeren die opgroeien in een gezin waar ziekte, beperking of verslaving een rol speelt worden gekopppeld aan een buddie, een maatje met ervaring. Samen spreken ze af voor ontspanning, steun en het delen van ervaringen.

BeBuddies

Het project Bebuddies is er voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar die opgroeien in een gezin met een (psychisch) ziek, beperkt of verslaafd gezinslid. Vaak moeten deze jongeren extra zorg bieden aan een ander gezinslid, maken ze zich zorgen over een ander gezinslid of missen ze zelf zorg. Zij worden daarom ook wel jonge mantelzorgers genoemd.

Sovee biedt, in samenwerking met Indebuurt033 en Sociale Gasten, aan deze jongeren een maatje, die zelf in een soortgelijke situatie heeft gezeten. Ons doel is om met de inzet van ‘BeBuddies’ de eigenwaarde en het zelfvertrouwen bij jonge mantelzorgers te laten groeien, zodat hun welzijn toeneemt en overbelasting wordt voorkomen.

De jonge mantelzorger wordt voor een periode van zes tot negen maanden gekoppeld aan een hbo-student of vrijwilliger van 18-35 jaar. De buddies spreken wekelijks af met de jonge mantelzorgers om tijd samen door te brengen. Er worden leuke dingen gedaan en ontspanning staat centraal. Er wordt een luisterend oor geboden, er worden ervaringen gedeeld en er is specifiek aandacht voor de jonge mantelzorger. Dit alles draagt bij aan de ontspanning, erkenning en een groeiende eigenwaarde van de jongere. Hierdoor kan de jonge mantelzorger zich weer kind voelen.

Wil je iemand aanmelden of ben je nieuwsgierig naar wat jij kunt betekenen voor een jonge mantelzorger?
Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers via 033 – 470 21 59 of mail naar coaching@sovee.nl.

Laatste Berichten