Diensten

Het Leven Weer Op De Rit

Onze begeleiders hebben alle middelen in huis om deze jongeren intensief te begeleiden bij het vinden van nieuw perspectief.

Het leven weer op de rit

Sovee biedt hulp aan jongeren die door problemen op meerdere leefgebieden (school,werk, financiën, thuissituatie, vrije tijd, psychische gesteldheid, gezondheid en relaties) tussen wal en schip zijn geraakt. Onze begeleiders hebben alle middelen in huis om deze jongeren intensief te begeleiden bij het vinden van nieuw perspectief.

Onze hulp nodig? Bel 033 – 470 21 59

Resultaat

Jongere weet wat hij wil en heeft een stappenplan om zijn leven weer op orde te krijgen. Ook heeft hij een zinvolle dagbesteding gevonden dankzij een baan of studie.

Waarom Sovee?

  1. Wij beschikken over specifieke expertise en werken samen met orthopedagogen en psychologen.
  2. Wij hebben een enorm netwerk en korte lijnen met scholen, sociale wijkteams en hulpinstanties. Ook kennen we de schoolcultuur, onderwijsroutes en interne zorgsystemen.
  3. Wij zijn direct inzetbaar.

Onze aanpak

Sovee analyseert de thuissituatie grondig en stelt samen met de jongere een stappenplan op om zijn leven weer op de rit te krijgen. Daarbij richten wij ons op: talent van de jongere, zelfregie en intensieve coaching. We gaan daarbij niet voor een snelle, maar voor een duurzame oplossing. Dat doen we als volgt:

Talentgericht

Samen met de jongere verkent de begeleider van Sovee waar de jongere warm voor loopt, waar zijn talenten liggen, waar hij enthousiast van wordt. We zetten hierbij beroepskeuze- en competentietesten in.

Zelfregie

We vinden het belangrijk dat de jongere zelf aan het roer blijft staan. Hij moet het gevoel hebben ‘in control’ te zijn. Het leven is maakbaar. Daarom stippelt hij zelf een route uit, wij ondersteunen hem bij het zetten van de bijbehorende stappen en het inzetten van hun eigen sociale netwerk. Als hij dat wil, maken wij gebruik van het Sovee-netwerk om te helpen bij het zoeken naar een passende opleiding of baan.

Intensieve coaching

Vanuit onze ervaring met deze doelgroep weten we dat het uitstippelen van een loopbaan gepaard gaat met vallen en opstaan. De jongere ziet vaak veel beren op de weg en heeft de neiging snel op te geven. De begeleider ondersteunt hem bij teleurstellingen en helpt hem nieuwe kansen te grijpen. Keer op keer. In de beginfase is het contact intensief (4 tot 6 contactmomenten per week). Maar ook als de jongere ogenschijnlijk zijn leven op de rit heeft, houdt Sovee een vinger aan de pols.

In de praktijk

Vijf jaar geleden zat de nu 23-jarige Shane Pattipeilohy niet lekker in zijn vel en was depressief. Met hulp van Sovee heeft hij inmiddels zijn leven weer op de rit.

Laatste Berichten