Diensten

Positief opvoeden

Sovee helpt ouders om hun opvoedingsvaardigheden te versterken voor hun kinderen.

Praktische Opvoedondersteuning

Sovee biedt praktische opvoedondersteuning aan ouders die vragen hebben over de opvoeding. Deze ondersteuning is zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig. Naast dat Sovee informatief en adviserend is, kan zij ook zorgdragen voor de meer intensievere ondersteuning.

Resultaat van de opvoedingsondersteuning

Ouders voelen zich gesterkt in hun rol als opvoeder. Hun problemen bij het opvoeden zijn verminderd of verdwenen. Ouders ervaren meer rust en zelfvertrouwen door de tools die zij aangereikt krijgen en de hulpbronnen binnen hun eigen sociale netwerk die aangeboord zijn.

Onze aanpak

Samen met ouders brengen we de opvoedvragen in kaart en zetten deze om naar haalbare concrete doelen. Samen kijken we naar mogelijke oorzaken en passende oplossingen. Door oefenen in de praktijk en te focussen op wat goed gaat, ontwikkelen ouders meer zelfvertrouwen en kunnen zij hun vaardigheden ook in andere opvoedsituaties toepassen. Het versterken van de eigen kracht is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Onze medewerkers werken volgens de principes van Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) en/of Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG).

Overig aanbod Positief Opvoeden

Naast de praktische opvoedondersteuning biedt Sovee ook themabijeenkomsten en/of cursussen voor groepen ouders op de kinderopvang of binnen het basisonderwijs op het gebied van Positief Opvoeden.

Aanmelding

Bij vragen kunt u contact opnemen door te bellen naar 033-4702159 of mailen naar info@sovee.nl.
Aanmeldingen, met de juiste verwijzing, kunnen snel opgepakt worden door onze medewerkers.

Laatste Berichten