Blogs

Wie werken er aan het project hoogbegaafde thuiszitters?

July 12, 2023

Even voorstellen...

Wij werken samen aan het project voor hoogbegaafde thuiszitters.

Mijn naam is Margit. Bij Sovee werk ik o.a. aan het ontwikkelen en projectmatig leiden van mooie (les)programma's waaronder Coach Jezelf en What's Next. Vanuit mijn achtergrond in de theater- en literatuurwetenschap, jongereneducatie en psychologie probeer ik steeds kennis te combineren met creativiteit, coaching met onderwijs en idealen met de dagelijkse praktijk.  
Als hoogbegaafde heb ik persoonlijk veel affiniteit met het ondewerp. Daarnaast ken ik helaas te veel verhalen van ouders die met hun kinderen in een levenslange zoektocht terecht zijn gekomen, omdat het schoolsysteem niet past. En hoewel mijn eigen behoorlijk voorlijke kinderen nog klein zijn, is het voor ons als ouders ook al zoeken naar de juiste leeromgeving, het floreertempo en passende uitdaging.  
Ik vind het een mooie kans én uitdaging om samen met al onze collega's bij Sovee te werken aan het aanbod voor hoogbegaafde jongeren.

Mijn naam is Rhodé, stagiaire bij Sovee vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds februari loop ik stage bij Sovee, waar ik verschillende werkzaamheden verricht binnen Team Coaching. En sinds een tijdje mag ik wekelijks samenwerken met Margit en Annemarieke aan het aanbod voor hoogbegaafde thuiszitters! Voor mij is het een nieuwe doelgroep waarmee ik in aanraking kom tijdens mijn loopbaancarrière, en daarom ontzettend leerzaam voor mij. Ik doe nieuwe inzichten op en leer veel nieuwe dingen over de worsteling van hoogbegaafde jongeren in het huidige onderwijs.
Van wat ik de afgelopen drie jaar heb geleerd tijdens mijn studie, kan ik mijn bijdrage leveren aan het stuk vooronderzoek waarmee we nu bezig zijn en het opzetten van een focusgroep.  
Ik ben erg blij met deze mooie uitdaging waarvan ik veel mag en kan leren, en ben benieuwd waar de komende maanden ons gaan brengen!

Mijn naam is Annemarieke. Het afgelopen jaar werkte ik samen met Margit aan het ontwikkelen van het project Coach Jezelf. In mijn werk bij Sovee combineer ik mijn ervaringen als coach, onderwijskundige en (drama)docent bij het maken van onderwijsprojecten. Een mooie uitdaging in mijn werk vind ik de zoektocht naar hoe ieder individu in een groep tot zijn recht kan komen; wat zijn ieders voorwaarden om goed te kunnen functioneren?  
Ik ben er trots op dat Sovee met dit nieuwe project ook aanbod maakt voor een doelgroep die nog erg over het hoofd gezien is, de hoogbegaafde thuiszitter. Als ouder van een hoogbegaafd kind herken ik de eenzaamheid en machteloosheid die je kunt voelen bij het zoeken naar jouw plek in een systeem dat niet is gemaakt voor jou, maar voor het gemiddelde. Mijn hoop is dat we met dit project de jongeren kunnen ondersteunen in het vinden van hun eigen waardevolle plek in de maatschappij.